INVITASJON TIL WORKSHOP

En workshop der fotografi, pust, natur og bevegelse snakker sammen


 

"Stein"

Liv Skrudland og Kristin Aafløy Opdan inviterer deg til spennende dager i Vesterålsk natur. Bli med på en kreativ fotoworkshop der vi bruker naturen til å lage personlige bilder ved bruk av kamera eller mobiltelefon. Vi krydrer dagene med bevegelse, pust og skriving.

Sammen skal vi skape et trygt rom der ingenting er feil, der vi ikke skal sammenligne oss med andre, der det er du som er hovedpersonen i din egen fortelling. Et rom for kreativitet og ettertanke, for skaperevne. For samtaler. Lave skuldre. Pust og latter.

I tillegg gir vi deg gode måltider, vakker natur og en magisk opplevelse med LYDbad, der du lander i deg selv, rammet inn i det vakre bålhuset på Maurnes. 

 

"Liv i bålhuset"

Sammen med Liv Skrudland fokuserer vi innover. På våre egne tanker, på vår egen pust og kropp. En kropp som finnes og som fungerer. Vi skal puste, vi skal bruke blikket vårt og vi skal fotografere.

Ønsket vårt er at du skal skape bilder som sier noe om ditt forhold til naturen – at denne workshopen blir et møte mellom deg og det du ser der ute:

Elementene, været, det som vokser og dør. Mennesket.

 

"Kongler"

FOTOWORKSHOP

Vi skal blant annet bruke oss selv i bildene. I denne workshopen er vi være våre egne modeller - den modellen du alltid har med deg. 

 

Hva er egentlig et selvportrett?

Kan det være en rygg? Ei hånd som ligger på en stein?  Langt hår som danser i vinden? Kan det være et siv eller ei grein?

Med andre ord – å portrettere seg selv kan være så mye – det betyr ikke nødvendigvis at du skal stikke kameraet opp i ansiktet ditt – vi skal lage historier – og jeg skal hjelpe deg.

 

"Absorbed2"

Alle tar bilder i våre dager. Vi knipser bilder av oss selv, deler i sosiale medier, putter på et filter eller to. Etter hvert tror jeg at ganske mange får et litt forvrengt bilde av seg selv, eller slutter å poste bilder fordi man liker ikke hvordan man ser ut.

Så hvorfor i alle dager skal vi ta bilder av oss selv?

 

For meg handler selvportrettet mye om respekt og kjærlighet til meg selv.

Jeg vil ikke våkne opp en dag og plutselig «oppdage» at jeg har endret meg med alderen. Jeg fotograferer meg selv for å kjenne meg selv. Jeg holder et øye med meg selv gjennom bilder. For det er denne jeg er, det er dette jeg skal leve med. Jeg omfavner den jeg er, for jeg ønsker å bli gammel og skrukkete og fortsatt bra nok til at jeg fortjener å bli fotografert!

Slik at de som lever videre etter meg kan peke på bilder av meg og si: Det var ei kul, gammel dame!

 

"Selfie"

FOTOGRAFISKE TEMATIKKER

  • portrett
  • selvportrett
  • lys
  • location
  • kreativitet

 

Du får konkrete oppgaver og jeg vil være tilgjengelig hele tiden.

Du kan spørre meg om alt - jeg deler alt jeg kan med deg.

 

WORKSHOPDATOER

10.-12. SEPTEMBER 2021 I VESTERÅLEN - FULLBOOKET

30.SEPTEMBER-3.OKTOBER - INFORMASJON KOMMER
 

 

PRAKTISKE OPPLYSNINGER FOR WORKSHOP 10.-12.SEPTEMBER:
 

TIMEPLAN

Fredag 18-21

Lørdag 10-20 

Søndag 10-16


HVOR

Hos "Livsliv" på Maurnes, Sortland, Lilandveien 155.
 

MAT

Vi serverer hjemmelaget lunsj både lørdag og søndag, og middag på lørdagskvelden.
 

PRIS

6000,- inkl. mat

Depositum: 1500,-

(Dersom vi må avbestille på grunn av korona-restriksjoner, får du tilbakebetalt beløpet.)

 

OVERNATTING

Trenger du overnatting kan vi tipse deg om flere muligheter i nærområdet. 

(Vi kan også være behjelpelig med skyss til og fra workshopstedet.)

 

 


 

SEND EI MELDING HER HVIS DU HAR SPØRSMÅL ELLER ØNSKER Å RESERVERE DIN PLASS

OM FOTOGRAF KRISTIN AAFLØY OPDAN

Kristin Aafløy Opdan er født og oppvokst på Sortland og bor nå i Oslo sammen med samboer og barn. Hun har fotoutdannelse fra Bilder Nordic School of Photography og har jobbet på fulltid som fotograf siden 2011, med fokus på portrettfotografering. Hun har deltatt på flere workshops og kurs i foto, sist med Morten Krogvold.

Opdan har hatt separatutstilling på Ekspedisjonen Sortland og i Nyksund med fotoutstillinga "Shelter". Hun har også stilt ut bilder på Galleri Lavie i Oslo i forbindelse med kollektivutstillingen ”Løsrivelse”.

I tillegg har Opdan 3-årig (1997-2000) skuespillerutdannelse fra Academy of Live and Recorded Arts i London og har jobbet som skuespiller i 13 år. Kristin er medlem av Norges Fotografforbund.

 

OM LIV SKRUDLAND

Liv Skrudland er født og oppvokst på Jæren i Rogaland og kom til Vesterålen for 25 får siden.

I mange år jobbet hun med undervisning, prosjektledelse, kordirigering og ga egne konserter. Hun underviste og veiledet ansatte i barnehager, skoler og andre som var interessert i møte mellom musikk og barn.

Så endret hun kurs, og har i dag et eget sted og klinikk der hun gir behandling, Coacher, gir yogaundervisning og holder mediterende LYDbad. Hun setter i gang kort og lange prosesser der mennesker møter sin indre natur, finner sin ro og får kontakt med naturen rundt. 

Hun er i tillegg til sanger og lærer, utdannet kranio-sakralterapeut, yogalærer og er nå snart ferdig utdannet breathwork practitioner. 

Hun driver firmaet Livsliv- der målet er at mennesker skal få lande i egen kropp og få roet tankestrømmen slik at de gode valga videre blir klarere og tydeligere. 

Hun har lang erfaring med å lede folk i møte med seg selv på en trygg og omtenksom måte. 

 


VI ØNSKER DEG HJERTELIG VELKOMMEN TIL FANTASTISKE DAGER I VESTERÅLSK NATUR 

"Møte med Moder Jord"

Kristin Aafløy Opdan: Mob: 99 25 18 52, [email protected]

Liv Skrudland: Mob: 47 28 80 81, [email protected]

 

KONTAKT OSS HER