PUST.FOTO.NATUR

En workshop der fotografi, pust, natur og bevegelse snakker sammen

 

Deltakere på kurs i 2021 jobber med sine selvportrett - i naturen
 

 


29.APRIL - 1.MAI 2022

Tre dager i brytningstiden mellom vår og sommer, det bleke lyset over fjellene, alt som våkner til liv

 

30.JUNI. - 3.JULI 2022  

Fire dager i midnattsollandet, det gylne lyset som legger seg over landskapet, måkenes skrik i det fjerneLiv Skrudland og Kristin Aafløy Opdan inviterer deg til spennende dager i vesterålsk natur. Bli med på ei kreativ helg der vi bruker naturen til å lage personlige bilder ved bruk av kamera eller mobiltelefon. Vi krydrer dagene med bevegelse, pust og skriving. 

Sammen skal vi skape et trygt rom der ingenting er feil, der vi ikke skal sammenligne oss med andre, der det er du som er hovedpersonen i din egen fortelling. Et rom for kreativitet og ettertanke, for skaperevne. For samtaler, lave skuldre, pust og latter. 

I tillegg gir vi deg gode måltider og en magisk opplevelse med LYDbad der du får muligheten til å lande i deg selv.

 


 

PRAKTISK INFORMASJON WORKSHOP I 2022

 


29.APRIL - 1.MAI 2022


 

TRE DAGERS WORKSHOP

ANTALL DELTAKERE: Max syv deltakere

STED: Hos Liv Skrudland | Livsliv på Maurnes i Vesterålen 

MAT: Dag én serverer vi suppe til kvelds, lørdag serveres det lunsj og middag. Siste dag serverer vi kun lunsj.

PRIS: 7000,- Depositum: 2500,- (Dersom vi må avbestille på grunn av korona-restriksjoner, får du tilbakebetalt beløpet.)
 

 

 30.JUNI. - 3.JULI 2022  


 

FIRE DAGERS WORKSHOP

ANTALL DELTAKERE: Min. 7 deltakere - max 12 deltakere

STED: Sortland kommune - VesterålenMer informasjon kommer når vi vet hvor mange deltakere det blir.

MAT: Dag én serverer vi suppe til kvelds, fredag og lørdag serveres det lunsj og middag. Siste dag serverer vi kun lunsj.

PRIS: 9000,- Depositum: 2500,- (Dersom vi må avbestille på grunn av korona-restriksjoner, får du tilbakebetalt beløpet.)


 


 


Kreativt fotokurs

OM FOTOWORKSHOPEN

I denne workshopen fokuserer du både innover og utover. Vi skal bruke naturen rundt oss og du skal plassere deg selv i den naturen du liker aller best. Ut av dette vil du skape bilder der du bruker deg selv og forteller dine historier. Ønsket vårt er at du skal skape bilder som sier noe om ditt forhold til naturen – at denne workshopen blir et møte mellom deg og det du ser der ute:

Elementene, været, det som vokser og dør. Mennesket.
 

Hva er egentlig et selvportrett?

Kan det være en rygg? Ei hånd som ligger på en stein?  Hår som danser i vinden? Kan det være et siv eller ei grein? Med andre ord – å portrettere seg selv kan være så mye – vi skal lage historier – og jeg skal hjelpe deg.

Alle tar bilder i våre dager. Vi knipser bilder av oss selv, deler i sosiale medier, putter på et filter eller to. Etter hvert tror jeg at ganske mange får et litt forvrengt bilde av seg selv, eller slutter å poste bilder fordi man liker ikke hvordan man ser ut.

Så hvorfor i alle dager skal vi ta bilder av oss selv?

 

For fotografen Kristin Aafløy Opdan handler selvportrettet om respekt og kjærlighet til henne selv.

Hun sier: "Jeg vil ikke våkne opp en dag og plutselig «oppdage» at jeg har endret meg med alderen. Jeg fotograferer meg selv for å kjenne meg selv. Jeg holder et øye med meg selv gjennom bilder. Jeg omfavner den jeg er, for jeg ønsker å bli gammel og skrukkete og fortsatt bra nok til at jeg fortjener å bli fotografert. Slik at de som lever videre etter meg kan peke på bilder av meg og si: Det var ei kul, gammel dame!"

Dessuten er selvportrettet en fantastisk mulighet til å utforske fotografiet og fototeknikker med den mest tålmodige modellen som finnes; nemlig deg selv. Selvportrett handler om å leke med fotografiet og ikke minst om å skape dine egne personlige kunstverk.

 

En kreativ workshop

Pust.Foto.Natur er først og fremst en kreativ workshop og ikke en teknisk workshop. Du fotograferer med det kameraet du føler deg mest komfortabel med, uansett om det er et stort kamera eller mobiltelefonen din. Hvis vi skulle møte på tekniske utfordringer vil du vi selvsagt gjøre vårt beste for å hjelpe deg. 

 

Dette er tematikker vi vil snakke om:

 

 • Lys
 • Komposisjon
 • Location
 • Kreativitet
 • Lek med filter
 • Selvportrettet

 

Du får konkrete fotooppgaver relatert til workshopens tema.

Kristin er tilgjengelig hele tiden - du kan spørre om alt - hun deler alt hun kan med deg.


 

 

Livsliv

Sammen med Liv Skrudland fokuserer vi innover. På våre egne tanker, på vår egen pust og kropp. En kropp som finnes og som fungerer. Vi skal puste, vi skal bruke blikket vårt og vi skal fotografere.

 

 • Energistart om morgenen med bevegelse og pust.
 • Øvelser for å lande i deg selv og få kontakt med din naturtype og naturen rundt.
 • Landing og avrunding av dagens jobbing før middag og kveldens aktiviteter.
 • LYDbad - en mediterende konsert
 • Du får med deg hjem en enkel og balanserende pusteøvelse.

 

Selvportrett av Hege Lamark - kursdeltaker 2021

 


 

SEND EI MELDING HER HVIS DU HAR SPØRSMÅL ELLER ØNSKER Å SETTE DEG PÅ VÅR MAILLISTE

 


 

Liv Skrudland og fotograf Kristin Aafløy Opdan i fjæra på Maurnes.

 

OM FOTOGRAF KRISTIN AAFLØY OPDAN

Kristin Aafløy Opdan er født og oppvokst på Sortland og bor nå i Oslo sammen med samboer og barn. Hun har fotoutdannelse fra Bilder Nordic School of Photography og har jobbet på fulltid som fotograf siden 2011, med fokus på portrettfotografering. Hun har deltatt på flere workshops og kurs i foto, sist med Morten Krogvold.

Opdan har hatt separatutstilling på Ekspedisjonen Sortland og i Nyksund med fotoutstillinga "Shelter". Hun har også stilt ut bilder på Galleri Lavie i Oslo i forbindelse med kollektivutstillingen ”Løsrivelse”.

I tillegg har Opdan 3-årig (1997-2000) skuespillerutdannelse fra Academy of Live and Recorded Arts i London og har jobbet som skuespiller i 13 år. Kristin er medlem av Norges Fotografforbund.

 

OM LIV SKRUDLAND

Liv Skrudland er født og oppvokst på Jæren i Rogaland og kom til Vesterålen for 25 får siden.

I mange år jobbet hun med undervisning, prosjektledelse, kordirigering og ga egne konserter. Hun underviste og veiledet ansatte i barnehager, skoler og andre som var interessert i møte mellom musikk og barn.

Så endret hun kurs, og har i dag et eget sted og klinikk der hun gir behandling, Coacher, gir yogaundervisning og holder mediterende LYDbad. Hun setter i gang kort og lange prosesser der mennesker møter sin indre natur, finner sin ro og får kontakt med naturen rundt. 

Hun er i tillegg til sanger og lærer, utdannet kranio-sakralterapeut, yogalærer og er ferdig utdannet advanced breathwork practitioner. 

Hun driver firmaet Livsliv- der målet er at mennesker skal få lande i egen kropp og få roet tankestrømmen slik at de gode valga videre blir klarere og tydeligere. 

Hun har lang erfaring med å lede folk i møte med seg selv på en trygg og omtenksom måte. 

 


VI ØNSKER DEG HJERTELIG VELKOMMEN TIL FANTASTISKE DAGER I VESTERÅLSK NATUR"Selvportrett" - av Yupayong Ervik, deltaker på kurs i 2021

 


TILBAKEMELDINGER FRA DELTAKERE PÅ KURSET I SEPTEMBER 2021

 

 • Veldig bra kurs hvor respekten for hver enkelt sin prosess var tilstede.

 • Å ta bilder blir aldri det samme etter dette.

 • Veldig fine instruktører. Interessert i oss som deltakere, flinke til å se den enkelte deltaker.

 • Det var lærerikt og interessant og utviklende.

 • Overraskende betydningsfullt på et personlig plan. 

 • Vakre menneskemøter!

 • Lekent, praktisk, kreativt og nyttig rent fototeknisk også.

 • Jeg har vært med på noe fint og rart og nytt og det er egentlig umulig å beskrive. 

 • Menneskemøter - varme - kjærlighet - felleskap - romslighet - raushet - indre prosesser - inspirasjon - takknemlighet - frihet - glede - lek

 • Selvportrettene setter i gang indre prosesser, får kontakt med følelser som blir tydeligere.

 • Helt magisk å være her: Kursledere som byr på seg selv og inspirerer, med kunnskap om mennesker og det å være i kreativ prosess - og indre prosess. 

 • Kurset anbefales fra mitt innerste!

 

 

Deltaker på kurs i 2021

 

Kristin Aafløy Opdan: Mob: 99 25 18 52, [email protected]

Liv Skrudland: Mob: 47 28 80 81, [email protected]

 

KONTAKT OSS HER