PUST.FOTO.NATUR

En workshop der fotografi, pust, natur og bevegelse snakker sammen

NYE DATOER KOMMER I 2022


 

 

Liv Skrudland og Kristin Aafløy Opdan inviterer deg til spennende dager i Vesterålsk natur. Bli med på ei kreativ helg der vi bruker naturen til å lage personlige bilder ved bruk av kamera eller mobiltelefon. Vi krydrer dagene med bevegelse, pust og skriving. 

Sammen skal vi skape et trygt rom der ingenting er feil, der vi ikke skal sammenligne oss med andre, der det er du som er hovedpersonen i din egen fortelling. Et rom for kreativitet og ettertanke, for skaperevne. For samtaler, lave skuldre, pust og latter. 

I tillegg gir vi deg gode måltider, vakker natur og en magisk opplevelse med LYDbad der du lander i deg selv, rammet inn i det vakre bålhuset på Maurnes. 

 


INFORMASJON OM PRIS FOR WORKSHOP I 2022 KOMMER SNART. 

Depositum: 1500,- (Dersom vi må avbestille på grunn av korona-restriksjoner, får du tilbakebetalt beløpet.)

 

TIMEPLAN: (Fredag 17-21, Lørdag 10-20, Søndag 10-16)

ADRESSE: Hos Livsliv på Maurnes, Sortland - Lilandveien 155

OVERNATTING: Trenger du overnatting kan vi tipse deg om flere muligheter i nærområdet. Vi kan også være behjelpelig med skyss til og fra workshopstedet.)

 


 

Dette får du:

 

 • Mat: Vi serverer hjemmelaget lunsj både lørdag og søndag, og middag på lørdagskvelden
 • Notatbok


Kreativt fotokurs med Kristin Aafløy Opdan

 • Lys
 • Komposisjon
 • Location
 • Kreativitet
 • Selvportrettet

 

Liv Skrudland | Livsliv

 • Energistart om morgenen med bevegelse
 • Øvelser for å lande i deg selv og finne din kontakt med din naturtype
 • Landing og avrunding av dagens jobbing før middag og kveldens aktiviteter.
 • LYDbad - en mediterende konsert
 • Du får med deg hjem en enkel og balanserende pusteøvelse som du vil få nytte av hele vinteren.

 

"Selvportrett - Stein"

OM FOTOWORKSHOP

I denne workshopen fokuserer du både innover og utover. Vi skal bruke naturen rundt oss og du skal plassere deg selv i den naturen du liker aller best. Ut av dette vil du skape bilder der du bruker deg selv og forteller dine historier. 

 

Sammen med Liv Skrudland fokuserer vi innover. På våre egne tanker, på vår egen pust og kropp. En kropp som finnes og som fungerer. Vi skal puste, vi skal bruke blikket vårt og vi skal fotografere.

Ønsket vårt er at du skal skape bilder som sier noe om ditt forhold til naturen – at denne workshopen blir et møte mellom deg og det du ser der ute:

Elementene, været, det som vokser og dør. Mennesket.

 


"Absorbed-Selvportrett"
 

Hva er egentlig et selvportrett?

Kan det være en rygg? Ei hånd som ligger på en stein?  Langt hår som danser i vinden? Kan det være et siv eller ei grein? Med andre ord – å portrettere seg selv kan være så mye – vi skal lage historier – og jeg skal hjelpe deg.

Alle tar bilder i våre dager. Vi knipser bilder av oss selv, deler i sosiale medier, putter på et filter eller to. Etter hvert tror jeg at ganske mange får et litt forvrengt bilde av seg selv, eller slutter å poste bilder fordi man liker ikke hvordan man ser ut.

Så hvorfor i alle dager skal vi ta bilder av oss selv?

 

For meg handler selvportrettet mye om respekt og kjærlighet til meg selv.

Jeg vil ikke våkne opp en dag og plutselig «oppdage» at jeg har endret meg med alderen. Jeg fotograferer meg selv for å kjenne meg selv. Jeg holder et øye med meg selv gjennom bilder. Jeg omfavner den jeg er, for jeg ønsker å bli gammel og skrukkete og fortsatt bra nok til at jeg fortjener å bli fotografert!

Slik at de som lever videre etter meg kan peke på bilder av meg og si: Det var ei kul, gammel dame!

 

"Selfie"

FOTOGRAFISKE TEMATIKKER

 • portrett
 • selvportrett
 • lys
 • location
 • kreativitet

 

Du får konkrete oppgaver og jeg vil være tilgjengelig hele tiden.

Du kan spørre meg om alt - jeg deler alt jeg kan med deg.

 

 

 


 

SEND EI MELDING HER HVIS DU HAR SPØRSMÅL ELLER ØNSKER Å SETTE DEG PÅ VÅR MAILLISTE

 


 

OM FOTOGRAF KRISTIN AAFLØY OPDAN

Kristin Aafløy Opdan er født og oppvokst på Sortland og bor nå i Oslo sammen med samboer og barn. Hun har fotoutdannelse fra Bilder Nordic School of Photography og har jobbet på fulltid som fotograf siden 2011, med fokus på portrettfotografering. Hun har deltatt på flere workshops og kurs i foto, sist med Morten Krogvold.

Opdan har hatt separatutstilling på Ekspedisjonen Sortland og i Nyksund med fotoutstillinga "Shelter". Hun har også stilt ut bilder på Galleri Lavie i Oslo i forbindelse med kollektivutstillingen ”Løsrivelse”.

I tillegg har Opdan 3-årig (1997-2000) skuespillerutdannelse fra Academy of Live and Recorded Arts i London og har jobbet som skuespiller i 13 år. Kristin er medlem av Norges Fotografforbund.

 

OM LIV SKRUDLAND

Liv Skrudland er født og oppvokst på Jæren i Rogaland og kom til Vesterålen for 25 får siden.

I mange år jobbet hun med undervisning, prosjektledelse, kordirigering og ga egne konserter. Hun underviste og veiledet ansatte i barnehager, skoler og andre som var interessert i møte mellom musikk og barn.

Så endret hun kurs, og har i dag et eget sted og klinikk der hun gir behandling, Coacher, gir yogaundervisning og holder mediterende LYDbad. Hun setter i gang kort og lange prosesser der mennesker møter sin indre natur, finner sin ro og får kontakt med naturen rundt. 

Hun er i tillegg til sanger og lærer, utdannet kranio-sakralterapeut, yogalærer og er nå snart ferdig utdannet breathwork practitioner. 

Hun driver firmaet Livsliv- der målet er at mennesker skal få lande i egen kropp og få roet tankestrømmen slik at de gode valga videre blir klarere og tydeligere. 

Hun har lang erfaring med å lede folk i møte med seg selv på en trygg og omtenksom måte. 

 


VI ØNSKER DEG HJERTELIG VELKOMMEN TIL FANTASTISKE DAGER I VESTERÅLSK NATUR 

"Liv - Møte med Moder Jord"

Kristin Aafløy Opdan: Mob: 99 25 18 52, [email protected]

Liv Skrudland: Mob: 47 28 80 81, [email protected]

 

KONTAKT OSS HER