NYFØDTFOTOGRAFERING HJEMME HOS DEG

DET NYE BARNET - INFORMASJON


 

Jeg gleder meg veldig til å få fotografere deres nyfødte sammen med familien. 

Fotograferingen skjer hjemme hos dere. Dere har evig nok å tenke på i disse dager, og jeg ønsker derfor at en fotografering med meg skal være avslappende for dere. Vi skal ha det fint sammen og dere trenger ikke å gjøre store forberedelser før jeg kommer. Jeg ønsker ingen servering og dere trenger heller ikke å rydde.

 

Her er litt mer informasjon om fotograferingen:

 

Fotograferingsdagen: Når jeg kommer til dere, vil jeg ta meg en tur rundt i huset for å finne det perfekte stedet for vår fotografering. Jeg bruker som oftest foreldrenes soverom, sofaen eller barnerommet. Og bare slapp av, jeg vet hvordan det er å ha en nyfødt i huset: Dere trenger ikke å rengjøre og rydde huset før jeg kommer. Vi kan lett rydde oss plass akkurat der jeg ønsker å ta bildene når jeg kommer.

Finn gjerne frem ett eller flere favorittpledd og tepper som vi kan pakke babyen inn i. Og hvis dere har et nøytralt sengeteppe uten for mye mønster, så er også det flott. 

 

 

Bildeoppsett: Jeg har alltid en plan for fotografering og vet hvilke bilder jeg ønsker. Jeg jobber både med oppstilte bilder, men også mer dokumentariske bilder. Jeg er åpen for at ting kan skje underveis; at jeg ser andre muligheter for bilder eller at babyen trenger mat eller skift. Da tar jeg bilder av de situasjonene som oppstår. 

I utgangspunktet er dette bildeoppsettene jeg tar i løpet av en fotografering (vi tar bort de punktene som ikke gjelder deres familie):

  • Baby og søsken
  • Hele familien
  • Baby og mamma
  • Baby og pappa
  • Baby alene
  • Mor, far og baby
  • Miljøbilder og detaljer

Babyen deres: Deres nyfødte baby er helt perfekt akkurat som hun eller han er. Jeg jobber aldri med å få babyen til å sove gjennom fotograferingen eller å plassere babyen i unaturlige poseringer. Jeg har ingen forventninger til at babyen skal være på en bestemt måte, at den skal sove eller være våken. Babyen får mat når den trenger det, ny bleie når det er behovet, og trøst når den trenger trøst. For meg er det aller mest naturlige at babyen får være mest mulig nært mammaen og pappaen sin. 
I mine fotograferinger er det babyen som er sjefen og bestemmer hvor lang tid fotograferingen skal ta.

Kle gjerne babyen i en helt enkel body, uten logoer eller skrift. Og så kan vi ta av bodyen for å få tatt noen nakenbilder også - hvis dere ønsker det.

Jeg anbefaler at dere mater den lille cirka 15 minutter før jeg kommer (og så får babyen mat igjen når den trenger det.)

Rekvisitter: Hvis det er noen leker og klær som er viktige for dere, så kan jeg ta noen bilder med disse. Men i utgangspunktet foretrekker jeg å fotografere med så lite ekstra "stæsj" som mulig. Babyen deres er fin nok som den er!
 

Søsken: Jeg tar som regel bilder med søsken aller først, slik at de kan gjøre som de vil under resten av fotograferingen. Jeg tvinger aldri barn til å gjøre ting de ikke føler seg komfortable med. Forbered gjerne søsken på forhånd om at jeg kommer for å ta noen bilder av dem og den nye babyen.

 

Mamma og Pappa: For mange foreldre føles denne første tiden med den lille, som ganske utmattende... og helt fantastisk. Jeg skal gjøre mitt beste for at vi alle får en fin fotoopplevelse sammen. Min jobb er ikke å skape bilder som forteller hvor perfekt denne tiden i livet er, men hvor vakker selve virkeligheten er, selv om dere kan være slitne. Nærheten mellom mamma og baby, nærheten mellom pappa og babyen, og hele familien samlet. Sammen prøver vi å ha lave skuldre og lar babyen bestemme tempoet. 

 

Valg av klær til store og små: Velg klær i nøytrale farger som dere føler dere komfortable i. Unngå klær med skrift og logoer og store mønstre. Hvis dere er usikre på hva dere skal ha på dere, så er det bare å ta kontakt. 

 

FOTOGRAFENS MARKEDSFØRING – DINE BILDER

I kontrakten jeg ber dere fylle ut, er det egne punkter som gjelder min bruk av bilder til markedsføring. 

Det er nemlig ikke så lett å selge et produkt som ingen får se... Og derfor er dette veldig viktige punkt for meg. Jeg setter så umåtelig stor pris på de gangene jeg får lov å dele noen av bildene fra mine fotograferinger. 

Kanskje vi kan bli enige om noen kjøreregler: Etter fotograferingen kan jeg sende dere en oversikt over mine favorittbilder. Og så kan dere plukke vekk de dere ikke ønsker at jeg skal bruke. På forhånd sier jeg tusen, tusen takk!

Bildeprodukter: Til fotograferingen tar jeg med meg noen bildeprodukter. Dere får se albumet som er inkludert i prisen i Pakke 1, samt en annen type album. Jeg har også med meg eksempel på printbilder, touchramme og takkekort. 

BILDEPRODUKTER - PRISER

 


Har dere andre spørsmål om fotograferingen, er det bare å sende meg en mail:

KONTAKT MEG

 

Jeg ser frem til å møte dere!

Alt godt, Kristin Aafløy Opdan

Mob: 99 25 18 52

 

SE FLERE BILDER HER.