FAMILIEFOTOGRAFERING

MAGISK HVERDAG - INFORMASJON


VELKOMMEN TIL FOTOGRAFERING!
 

"Kordan vil du huskes" synger Kari Bremnes på plata "Gåte ved gåte". 

Jeg brenner for at barna dine skal huske. At de skal finne hele familien sin i sine fotoalbum. Ikke bare bilder av dem selv, tatt med et mobilkamera. Jeg vil ha med mamma, pappa, hele familien - vise at de fantes, slik at barna skal huske. 

Etter at jeg selv ble mamma, ser jeg hvor uendelig mye kjærlighet, action, frustrasjoner og HVERDAG som en familie med barn fører med seg. Mange ganger ser jeg oss utenfra og tenker at dette øyeblikket som fyker forbi, skulle jeg ha tatt vare på og fotografert. Jeg innser at det ønsket er ikke så lett å oppfylle i mitt eget hus og i min egen familie når jeg har hendene fulle. Men de bildene kan jeg ta for din familie. 

Velkommen til deres magiske hverdag!
 

VALG AV TIDSPUNKT

Vi blir enige om når på dagen jeg skal komme til dere. Morgen eller ettermiddag/kveld er ofte et fint tidspunkt. Det er da de mest rutinefylte øyeblikkene skjer. Dere kan velge hva som passer best for dere. Men det er viktig å ta de fleste bildene hjemme hos dere der barna har sine leker og ting. 

 

VALG AV AKTIVITETER

Jeg er hos dere i tre timer - hva skal dere finne på?

I utgangspunktet trenger dere ikke å gjøre noe annerledes enn det dere gjør hver eneste dag på samme tidspunkt. Det er deres hverdag vi ønsker bilder av. Dere skal bare være dere selv, gjøre de tingene dere pleier å gjøre.
Hvis dere ønsker, så kan dere selvsagt planlegge én ekstra aktivitet sammen med barna. Hva med malestund der hele familien er med? Ansiktsmaling? En tur ut i nærområdet? Bading? Baking? Mulighetene er mange, men det rutinerte hverdagslivet holder som regel lenge. 

Med de litt eldre barna er det viktigere å planlegge noen aktiviteter. Da unngår vi at mine timer sammen med dere tilbringes foran en mobil- eller tvskjerm. 

 

OM FOTOGRAFERINGEN

Før jeg kommer til dere, er det viktig at barna er informert om at dere får besøk. At dere forteller at jeg kommer for å ta litt bilder av dem, men at dere skal gjøre slik som dere pleier. Jeg begynner med å hilse på dere og ta en liten prat, men av erfaring tar det ikke så lang tid før jeg finner frem kameraet. 

Jeg advarer allerede nå om at jeg har en tendens til å stå på stoler og i sofaer og senger. Hvis det er noe jeg ikke får lov å stå på, er det bare å gi meg beskjed. :-) 

Jeg ønsker hverken mat eller drikke når jeg er på jobb hos dere. Jeg har med meg det jeg trenger. 

 

VALG AV KLÆR

Vanlige klær holder lenge. Noe dere føler dere komfortable i. Hvis dere har et ønske om at bildene skal være litt tidløse, kan det være lurt å unngå klær med store logoer og bilder. 


TRYGGHET

Dere er ansvarlige for deres barn. Min jobb er å dokumentere det som skjer. Jeg vil aldri bryte inn i en krangel mellom barn, eller be dem om å være forsiktige med å klatre på møbler etc. så lenge det ikke står om liv. Hvis barna er alene sammen med meg i et rom, kan dere tenke på det som om barna er alene. 

ETTER FOTOGRAFERINGEN

Etter fotograferingen sender jeg dere en elektronisk faktura på mail. Jeg begynner å redigere bildene deres så fort jeg har mulighet - og dere får alle bildene jeg velger ut. I tillegg vil dere få tilbud om å kjøpe et utvidet galleri. (Jeg gjør oppmerksom på at jeg gjør ingen retusjering av hud på disse bildene). Når bildene er klare og faktura er betalt, legger jeg de inn i et kundegalleri, derfra kan dere laste ned alle bilder til deres egen maskin. 

De ferdige digitale bildene leveres høyoppløselige, det vil si at dere kan printe bildene i store størrelser. Det er kun ved printing gjennom meg, at jeg kan garantere for kvaliteten på printen.

 

ALBUM ER INKLUDERT

Inkludert i prisen vil dere få et album spesialdesignet av fotografen med 20 sider (ett bilde pr. side.) Hvis dere ønsker et større album er det mulig å bestille. Se prisene under bildeprodukter.
 

ANDRE BILDEPRODUKTER

Tenk gjerne på om dere ønsker å sitte igjen med andre bildeprodukter etter fotograferingen. Digitale familiebilder på en datamaskin, skaper mindre glede enn bilder i fysisk format. 

Jeg tilbyr forskjellige bildeprodukter som forstørrelser, touchrammer og takkekort. Til fotograferingen vår tar jeg med meg noen av produktene slik at dere kan få se. 

 

BILDEPRODUKTER - PRISER

 

Det kan være lett å glemme alle disse hverdagsøyeblikkene. Alle de rutinemessige gjøremålene som gjentar seg selv.

Men det er disse bittesmå øyeblikkene som blir et liv.

 

 


 

Har dere andre spørsmål om fotograferingen, er det bare å sende meg en mail:

KONTAKT MEG

 


Alt godt,

Kristin Aafløy Opdan

Mob: 99 25 18 52