Inspired by Ibsen

April 09, 2021  •  Leave a Comment

 

 

 

 

Norge 2020.
Jeg sto på brua over togskinnene på Høybråten stasjon og ventet på henne. Landet hadde vært nedstengt i to måneder og nå klarte jeg ikke å vente lenger: Jeg måtte skape, jeg måtte la meg inspirere. Og nå var vi her. Jeg ventet på min skuespiller og dagens modell: Turid Rivertz Vatne.

 

Og så kommer hun. Hun har selv meldt seg som modell, og hun har vært ei stund på lista mi. Endelig, endelig er dagen her. Jeg står der oppe på brua med en skitten, gammel lampeskjerm og en hvit stol. Jeg har ingen klare bilder i hodet mitt, jeg vet bare at jeg vil leke sammen med et annet kreativt menneske.

Og så kommer hun. Litt andpusten, bærer med seg altfor mange klesskift, har med seg hårstrikk og børste og er litt stressa. Vi snakker. Vi holder avstand og vi snakker, og vi har allerede så mye å snakke om selv om vi aldri har møtt hverandre før. Vi er begge så oppspilte at vi må le litt, for vi har levd i et kreativt ørkenlandskap siden i mars.

Og så er det oss, et kamera og den utrolige stygge lampeskjermen. Det er så fint. Jeg merker hvordan kameraet mitt finner ansiktet hennes og lar seg forføre. Jeg tenker inni meg, uten å si det høyt; Herlighet for ei vakker dame! 

Lekende lett tar hun all min regi, det skulle da bare mangle - dama er skuespiller! En yndig, tøff, lydhør, vakker og lattermild skuespiller. Og tiden går og vi vil ikke avslutte. Vi vil bare fortsette og fortsette. 

Kanskje var vi inspirerte av Ibsens kvinner, kanskje av solnedgangen og følelsen av mai? Men aller mest lot vi oss inspirere av hverandre og gleden av å skape.

 

Tusen takk, Turid!

 

 

HER KAN DU LESE MER OM SKUESPILLEREN TURID RIVERTZ VATNE

 

 

 


Comments

No comments posted.
Loading...