Magien er rundt oss

April 28, 2020  •  Leave a Comment

Du finner ingen bilder av meg fra denne dagen. Kommer hun til å huske at jeg var der?

At jeg, mammaen, sprang rundt sammen med henne med kamera rundt halsen og sparket fotball

 

Hvordan kommer datteren min til å huske meg? 

Kommer hun til å huske alle gangene jeg lot henne fly som en alv gjennom huset, mens vi kræsjet i alle møblene. Den hylende latteren hennes når den flyvende rumpa traff speilet i gangen, mens jeg ropte «KRÆSJ!»

Kommer hun til å huske alle gangene hun krøp tett inntil meg, klamret seg til meg som en liten orm, mens hun hvisket med hul spøkelsesstemme: Mamma, mamma, mamma! 

Husker hun kakene vi bakte, alle gangene vi løp om kapp til garasjen, mine tullete danser på kjøkkengulvet?

Hver eneste dag legger jeg merke til de små magiske øyeblikkene. Alt det rare, frustrerende, kjærlighetsfylte og kaotiske. Jeg pakker øyeblikk inn i bevisstheten min og krysser fingrene for at jeg kommer til å huske dette. 

Kommer datteren min til å glemme de øyeblikkene da det var jeg som var fotografen? Kommer hun til å huske at jeg også var der? Når det finnes så få bilder av oss to sammen?

Magisk hverdag er min dokumentariske familiefotografering. En familiefotografering som viser din usensurerte hverdag, fotografert med kjærlighet. En fotografering der du slipper å være fotografen, for jeg er der. Jeg ser dere og jeg skaper minner av deres hverdag.

For at barna skal huske at du også fantes.

 

LES OM "MAGISK HVERDAG" HER.

 

"Alle disse øyeblikkene som oppstår i møte med kameraet mitt og familiene.

Øyeblikk som er umulige å forutse, umulige å regissere. Øyeblikk som plutselig er forbi."

Foreldre&Barn 4/2020


I Foreldre&Barn 4/2020, kan du også lese om meg og "Magisk Hverdag"-fotograferingen min. Journalist Marianne Lovise Strand har skrevet sak om meg og skapt en fotoreportasje der vi får møte tre av familiene jeg har møtt og fotografert.


Comments

No comments posted.
Loading...