Takk til 2019

January 01, 2020  •  3 Comments

Og så er det på tide med et tilbakeblikk på året som var. På bilder jeg har tatt, mennesker jeg har møtt og arbeidsliv jeg har levd. Det er nesten en umulighet å plukke ut de 12 bildene som skal få representere fotoåret 2019, men jeg har gjort et forsøk. Det er altfor mange favoritter som ikke fikk plass.

2019 gjorde meg mer bevisst på hvilken fotograf jeg er, og hva som er satsningsområdene mine fremover. Jeg fotograferer det jeg elsker: Kunst og Familie. Det er de to tingene som er viktigst for meg, som gir meg mest energi og som gjør meg ivrig og engasjert. Det er dette jeg skal fortsette med. 

 

Her er mine tolv utvalgte bilder fra året 2019, i tilfeldig rekkefølge:

 

Bilde 1: Mi fantastiske nabojente. Hun som meldte seg til tjeneste da jeg ønsket å finne meg en ung modell i 2018. 2019 var året der vi avsluttet vårt prosjekt "De fire årstidene" med vår og sommerbilder. Til jul fikk hun et album med mange av bildene fra våre fotograferinger i gave fra foreldrene sine. Jeg gleder meg til å lage nye prosjekter med denne jenta. Dette bildet er fra sommerfotograferinga.

 

Bilde 2: Fløytisten Maria Ose. For en fest å få lov å skape bilder for denne nydelige dama, sammen med søsteren Ingrid. Begge eminente fløytister. Vi fotograferte på Gressholmen i Oslofjorden og med lave skuldre og mye lek, ble dette en av mine flotteste fotograferinger dette året. Jeg følger begge to nøye på Instagram og gleder meg stort over å følge disse to jentene. 

 

Bilde 3: Konfirmant Mathias. Det å få fotografere konfirmanter, er noe jeg setter veldig stor pris på. Vi har det alltid så innmari gøy sammen. Denne septemberdagen i Son var vi muligens bittelitt uheldig med været. Det blåste og regnet og det var ganske ubehagelig for både konfirmant og fotograf. Jeg tok da en sjefsavgjørelse om å søke tilflukt på togstasjonen, og dette er bilder jeg er veldig glad i. Vi kom i mål, vi klarte det, selv om det var en litt trangfødd begynnelse på fotograferinga. Og konfirmanten selv tok alt med stoisk ro!

 

Bilde 4: Skuespiller Roger. På begynnelsen av sin karriere, positiv, klar for alt og castingbilder sto høyt på lista. Vi fotograferte på Tjuvholmen, et sted jeg ofte frekventerer: Alltid nydelig lys uansett vær, og mulighet for å søke tilflukt under tak. I tillegg hadde han sagt ja til å være med på mitt prosjekt for skuespillere, et prosjekt som også er min gave til skuespillere fordi jeg selv har jobbet som skuespiller i tretten år. "Ordportrett" er et prosjekt der jeg skaper bilder med utgangspunkt i skuespillerens utvalgte monolog. Dermed avsluttet vi fotograferinga i ei leilighet på Frogner der tematikken dreide seg rundt en løve.

 

Bilde 5: Chango Spasiuk og Per Einar Watle ga denne høsten ut sin plate: "Hielo Azul, Tierra Roja". Samarbeidet med dem ble en lengre reise der jeg også fikk være med dem med kamera i studio for å lage både bilder og video. 

 

Bilde 6: Cellist Daniel Thorell. Et fantastisk talent fra Sverige som er student ved Norges Musikkhøgskole. En nydelig høstdag dro vi til Bråten Badeplass ved Nøklevann. Daniel fikk spille for overraskede barnehagebarn som var ute på tur, men mesteparten av tiden var jeg den eneste heldige tilhøreren. 

 

Bilde 7:  Bilde 7: Magisk hverdag på Bjølsen. Dette året var året jeg skapte meg om til dokumentarfotograf. For jeg vil ta annerledes familiebilder som viser familiers unike hverdag. Akkurat slik som de er. Dette er en fotografering jeg har fått veldig mange positive tilbakemeldinger på, og jeg gleder meg til å fortsette med å lage hverdagsbilder i nye familier.

 

Bilde 8: Konfirmant Ingvild. Hvert år drar jeg nordover i månedsskiftet april/mai for å fotografere konfirmanter i Vesterålen. Det gjorde jeg også i 2019. Det å få bruke naturen jeg har vokst opp i som bakteppe for disse ungdommene, gjør meg alltid så usigelig lykkelig. Også i 2020 reiser jeg nordover, og denne gangen planlegger jeg å besøke Lofoten også. 

 

Bilde 9: Familiefotografering ved Mjøsa. Jeg elsker pappaer. Jeg elsker pappaer som elsker. Alle disse flotte familiene jeg har fått møte dette året! Som ser hverandre, som er tålmodige og som lar meg få være endel av familien en time eller to. Det har vært så innmari fint. 

 

Bilde 10: Nabojenta mi får to av tolv bilder i denne bildekavalkaden. Fordi hun er så flott. Og jeg vet at vi har vært viktige for hverandre. Denne kjolen plukket hun selv ut på gjenbruksbutikken Uff. Og i skogen like nedenfor der vi begge bor, fant vi våren sammen. 

 

Bilde 11: Eivor Elle! Konfirmant i 2019. Jeg fotograferte henne i Son i både bunad og vanlige klær. Det var en utrolig inspirerende fotografering, med ei helt fantastisk jente. 

 

Bilde 12: Magisk hverdag på St.Hanshaugen. Og jeg avslutter her. Med meg som dokumentarisk familiefotograf. Jeg elsker å ta portretter og jeg ELSKER å dokumentere familielivet på denne måten. Et bilde der hele familien er med, der de selv slipper å stå bak kameraet for å ta med seg disse dyrebare minnene. Alle er med. Og dette er historie. Gjennom disse bildene er jeg den som forteller historien om småbarnslivet - akkurat slik det er. 

 

 

Tusen takk til alle jeg har fått fotografere gjennom året 2019. I den tiden vi lever i, er det lett å få et inntrykk av at alle står på barrikadene og roper til hverandre. Alt er blitt så polarisert, og jeg får en følelse av at mennesker ikke lenger klarer å se hverandre ordentlig lenger. Men alle de jeg møter gjennom fotograferingene mine, gir meg håp! Fordi de er så flotte folk. De inspirerer meg, de gjør meg rørt og glad og noen ganger direkte lykkelig. Verden er full av mennesker som elsker - og det er fokuset mitt for 2020: Jeg fotograferer med kjærlighet. 

 

GODT NYTT ÅR!


Comments

Kari Jenseg(non-registered)
Blir alltid så glad når jeg ser bildene dine, Kristin. Godt nytt år til deg og dine! Gleder meg til å se hva som kommer i 2020.
Linda Rivin(non-registered)
Takk for det gamle og velkommen 2020 Så mange fine bilder du tar Håper du og din familie får et fint år
Mange hilsener fra Linda din nesten nabo i 258
Therese Langfeldt(non-registered)
For noen fine bilder!! Alle skulle fått æren av å bli fotografert av deg, du er så dyktig!du får fram det ekte og det fine på en utrolig fin og ærlig måte! Ønsker deg et spennende fotoår også i 2020!! Klem fra therese
No comments posted.
Loading...