Fra da til nå – en fotografisk, hodestups forelskelse

April 07, 2019  •  1 Comment

"Portrett av Vegard, 1995"

1995: Det var sommeren med Vegard. 

Vegard jobbet i lokalavisa og kunne alt om blender, lukker og ISO. I et skap hjemme hadde jeg funnet min morfars nedstøvete Pentaxkamera. Jeg tok med meg Pentaxen og så dro vi dro på midnattssolturer rundt i Vesterålen. Vegard pekte og forklarte, og jeg fotograferte med min morfars speilreflekskamera. 

Jeg tok mine første portrettbilder, jeg fotograferte gamle hus og store steiner. 

Da vi dro hjem grytidlig om morgenen, stakk vi innom lokalavisa og fremkalte bildene. Vi listet oss rundt i avisas lokaler som tyver i natta og følte oss som kunstneriske rebeller.For meg var det der det begynte. Han som tok seg tid. Som forklarte hvordan alt hang sammen. Og det var der min fotoglede ble vekket. 

I dag, søndag 7.april befinner jeg meg på Fotografi 2019 i Drammen sammen med 200 av Norges profesjonelle fotografer. Veien har vært lang, men her er jeg. Her skal jeg inspireres av fantastiske foredragsholdere, jeg skal møte gamle og nye bekjentskaper, jeg skal spise god mat og jeg skal få med meg hvem som blir vinnerne av Landskonkurransen.

Jeg har i år sendt inn bilder til denne store, norske fotokonkurransen for profesjonelle fotografer for første gang. Og i februar mottok jeg dette brevet:

For meg er det stort å være endel av dette felleskapet, og jeg gleder meg til å forsvinne inn i fotobobla disse tre dagene i Drammen og bare nyte. 

 

Dette bildet er fra min siste fotografering 4.april 2019.

Prosjekt: Dvale. Modell: Maria Sundby


Comments

Vegard(non-registered)
Så artig - gratulerer! Det var du som hadde kunstneren i deg!
No comments posted.
Loading...