Historisk sus over Holten brygge

April 30, 2018  •  Leave a Comment

Holten Brygge. I Sortland kommune. Vesterålen.

Det er ei brygge vi bare kjører forbi på vei til alle andre steder. Slik har det vært i mange år. Handelsstedet Jennestad ligger bare noen hundre meter lenger bort, og det er dit vi drar for å søke historiens sus. Men for meg er det denne brygga som trekker. Hva er historien bak dette huset?  Hvem eier det? Hvordan ser det ut inni? Hvorfor tar ingen vare på den?

For to dager siden begynte jeg å nøste opp trådene. Prøvde å finne ut hvem som er dagens eier. Finnes det en nøkkel, finnes det en vei inn i brygga. Og jeg fant, jeg fant. En velvillig eier som var på ferie i India svarte meg straksens på Facebook. Jeg fikk skaffet nøkkel og to av hennes familiemedlemmer dukket opp med brekkjern for å åpne døra for meg. Jeg tok med meg kameraet og en modell jeg har brukt tidligere, Ida Kvaalen. Nå skulle det skapes bilder!

Velkommen inn i Holten Brygge.

Opprinnelig var dette et nothus som ble gjort om til butikk omkring 1911. (Sortland bygdebok). I 2018 er det fortsatt hemmelig hva som blir bryggas fremtidige skjebne. Men her er mitt bilderesultat etter gårdagens besøk:

 

Takk til Linn Elise. Takk til Ida Kvaalen.

 


Comments

No comments posted.
Loading...